11 22 33 44 55 66 77 88

Samostalni sindikat radnika u BHRT-u osnovan je odlukom Osnivačke skupštine Sindikata, koja je održana 9. decembra 2014. godine. Registrovan je kod Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine rješenjem br: UP08-07-1-2997/14, u Sarajevu, 26.2.2015. godine. Puni naziv je: Samostalni sindikat radnika u BHRT-u/Samostalni sindikat djelatnika u BHRT-u/Самостални синдикат радника у БХРТ-у. Skraćeni naziv Sindikata je SSR u BHRT-u, SSD u BHRT-u, ССР у БХРТ-у. Sjedište Sindikata je u Sarajevu, ulica Bulevar Meše Selimovića broj 12. Ministarstvo pravde Bosne i Hercegovine je dana 15.09.2016.godine zaprimilo rješenje Vijeća ministara Bosne i Hercegovine o potvrđivanju Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u kao REPREZENTATIVNOG SINDIKATA u Radio-televiziji Bosne i Hercegovine, VM Broj:193/16 od 01.08.2016.godine.

Najnoviji članci

SASTANAK RUKOVODSTVA SINDIKATA SA UO BHRT-a

Rukovodstvo Reprezentativnog sindikata je održao sastanak sa UO BHRT-a 21.12.2022.godine. UO BHRT-a je zatržio od menadžmenta da hitno pokrene pregovore o povećanju vrijednosti boda sa sindikatom. Ove aktivnosti počet će u januaru i ticat će se decembarske plate. Razgovarano je još o kadrovskim problemima, napuštanju firme, naplati rtv takse, (ne)mogućnostima usaglašavanja i donošenja kolektivnog ugovora….