Oštra osuda blaćenja novinara Javnog RTV servisa

No Comments on Oštra osuda blaćenja novinara Javnog RTV servisa

Samostalni sindikat radnika u BHRT-u najoštrije osuđuje medijski istup gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića u programu Televizije N1, u kojem je pokušao diskreditovati novinare BHRT-a i Javni servis Bosne i Hercegovine, ujedno pozivajući građane da krše zakon i ne plaćaju RTV taksu.

“Sramotno je da osoba koja obavlja javnu funkciju gradonačelnika, zbog toga što mu se ne dopada način na koji se izvještava o problemima u gradu na čijem je on čelu, javno diskredituje i netačnim tvrdnjama baca ljagu na naše radnike, koji vrijedno, savjesno i profesionalno obavljaju svoj posao u interesu građana grada Zenice i Bosne i Hercegovine”, ističe se u saopštenju Sindikata.

Samostalni sindikat radnika u BHRT-u izražava punu podršku svom članu, novinaru Harunu Bošnjaku, i podsjeća da su pritisci na nezavisno novinarstvo nedopustivi i u suprotnosti sa svim demokratskim principima.