Gašenje Javnog servisa ne smije biti opcija

Gašenje Javnog servisa ne smije biti opcija

Gašenje Javnog servisa ne smije biti opcija

No Comments on Gašenje Javnog servisa ne smije biti opcija

Samostalni sindikat radnika u BHRT-u danas u 12 sati u zgradi RTV-a doma održao je protest. Zbog blokiranih računa Radio-televiziji Bosne i Hercegovine prijeti obustava rada.

“Dosta je više slijeganja ramenima i prihvaćanja bezakonja kao normalne pojave. Dosta je zastrašivanja, prijetnji, ucjena, mobinga! Dosta je nerada! Radnici ove kuće više ne šute i trpe. Sve glasnije se bore za profesiju i život dostojan čovjeka”.

“Građani koji su zaboravili da je ovo njihov javni servis, kao da to nanovo shvaćaju. Radnici su osvijestili koliko vole ovaj Sivi dom, sa svim njegovim vrlinama i manama, i problemima kojih je zadnjih godina sve više. Neizvjesnostu koja ne prestaje, a sada i strahom za opstanak i borbom za goli život. Plata nemamo, ali i dalje predano radimo svoj posao. Otjerati nas nećete. Profesiju vam ne damo. Naši radnici ne mogu platiti kredite ni račune. Blokirani su im i osobni računi zbog toga.”

Iz Sindikata su poručili da se parlamentarci trebaju prestati poigravati životima više od 800 obitelji.

“Gospodo u sudovima i tužiteljstvima, ne čuvajte u ladicama tuzbe BHRT-a kupujući vrijeme. Radite po savjesti, zakonu i neoborivim dokazima i vratite BHRT-u nezakonito otetih 63. milijuna maraka. 63. milijuna maraka koje je RTRS protuzakonito uzela od ove kuće, zbog čega nemamo bolje uvjete rada, bolju opremu, bolji program, bolje plaće i više entuzijazma za rad i osmijeha na licima. Sve to uz prešutno odobravanje politike.”

About the author:

SAMOSTALNI SINDIKAT RADNIKA U BHRT-u

Bulevar Meše Selimovića 12.
71 000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
+387 33 408 008
info@bhrt-sindikat.ba

Back to Top