Savez samostalnih sindikata BiH uputio pismo u RTV dom

No Comments on Savez samostalnih sindikata BiH uputio pismo u RTV dom

“Kada smo Vam u decembru prošle godine uputili podršku zbog situacije u kojoj ste bili primorani organizovati Protest upozorenja nadali smo se da će svi odgovorni shvatiti svoju obavezu da hitno reaguju i da će se situacija popraviti, stoji u Pismu podrške Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine radnicima BHRT-a.”, navedeno je u pismu.

Iako možda nismo imali opravdanih razloga za takav optimizam, vjerovali smo da ima dovoljno onih koji donose odluke koji znaju i prepoznaju važnost Javnog servisa. Nažalost, danas smo tu gdje jesmo – stoji u pismu koje je potpisao Selvedin Šatorović.

“Savez samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine i ovaj put stoji uz radnike BHRT i zahtijeva da se ne dozvoli gašenje njihovih radnih mjesta. Borba za ta radna mjesta je mnogo više od same borbe za očuvanje egzistencije zaposlenih i njihovih porodica. To je borba za same temelje naše domovine.”

Pozivaju sve odgovorne za ovakvo stanje da HITNO reaguju i u skladu sa zakonom osiguraju neometano finansiranje Javnog servisa Bosne i Hercegovine, a radnicima ostvarivanje njihovih osnovnih prava.