Nezavisan i finansijski stabilan Javni servis

Nezavisan i finansijski stabilan Javni servis

Nezavisan i finansijski stabilan Javni servis

No Comments on Nezavisan i finansijski stabilan Javni servis

Nakon brojnih poziva za sastanke koje je Samostalni sindikat radnika u BHRT-u uputio najodgovornijim pojedincima i institucijama po pitanju katastrofalne situacije u BHRT-u, danas je održan sastanak predstavnika sindikata i Kluba poslanika SDA u Predstavničkom domu PS BiH.

Predstavnici SSR u BHRT-u su upoznali poslanike o problemima radnika BHRT-a i mogućim, kratkoročnim i dugoročnim, rješenjima stabilnog finansiranja BHRT-a, što je jedan od uslova za prijem BiH u EU.

Članovi Kluba poslanika SDA su upoznali sindikalne predstavnike o sadržaju inicijative koju su pripremili za slijedeću sjednicu Predstavničkog doma PS BiH i dali punu podršku radnicima BHRT-a na ostvarenju njihovih zahtjeva. Također su izrazili opredjeljenje da Bosna i Hercegovina mora imati svoj nezavisan i finansijski stabilan Javni servis i da će učiniti maksimalan napor da se to i ostvari.

Samostalni sindikat radnika u BHRT-u, poziva i ostale političke partije, koje se do sada nisu odazvale pozivu sindikata na razgovore, da to učine i pomognu u rješavanju stabilnog finansiranja BHRT-a, te time pomognu i u obezbjeđenju osnovne egzistencije radnika.

About the author:

SAMOSTALNI SINDIKAT RADNIKA U BHRT-u

Bulevar Meše Selimovića 12.
71 000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
+387 33 408 008
info@bhrt-sindikat.ba

Back to Top