Kojović i Arnaut razgovarali s predstavnicima sindikata BHRT-a o položaju radnika

Kojović i Arnaut razgovarali s predstavnicima sindikata BHRT-a o položaju radnika

Kojović i Arnaut razgovarali s predstavnicima sindikata BHRT-a o položaju radnika

No Comments on Kojović i Arnaut razgovarali s predstavnicima sindikata BHRT-a o položaju radnika

Predsjedavajući Kluba zastupnika Naša stranka – Nezavisni blok u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Predrag Kojović i zastupnik u tom Klubu Damir Arnaut razgovarali su danas s predstavnicima Samostalnog sindikata radnika BHRT-a o položaju radnika Javnog RTV servisa BiH i mogućim rješenjima za finansijsku održivost ove državne medijske kuće.

Predstavnici Samostalnog sindikata radnika BHRT-a upoznali su Kojovića i Arnauta s aktuelnom situacijom, finansijskim problemima izazvanim nepoštovanjem postojećih zakona i nezavidnim položajem zaposlenih u Javnom RTV servisu BiH. Opisali su i svoj prijedlog izmjena zakona, za koji su ocijenili da dugoročno rješava pitanje prikupljanja RTV takse i načina raspodjele prikupljenih sredstava. Izrazili su i zabrinutost zbog odliva kvalitetnih kadrova s BHRT-a, što, kako su rekli, može imati uticaj na proizvodnju i kvalitet programa.

Tokom sastanka bilo je riječi i o drugim mogućim kratkoročnim i dugoročnim rješenjima pitanja statusa Javnog RTV servisa i problema zaposlenih radnika, o čemu su, kako je rečeno, predstavnici Samostalnog sindikata radnika BHRT-a razgovarali i s predstavnicima Delegacije Evropske unije (EU) u BiH.

Naglasili su kako je pitanje trajnog rješavanja situacije na BHRT-u u vrhu prioriteta njihovog djelovanja.

About the author:

SAMOSTALNI SINDIKAT RADNIKA U BHRT-u

Bulevar Meše Selimovića 12.
71 000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
+387 33 408 008
info@bhrt-sindikat.ba

Back to Top