Radnici BHRT-a se nalaze u teškom materijalnom položaju!

Radnici BHRT-a se nalaze u teškom materijalnom položaju!

Radnici BHRT-a se nalaze u teškom materijalnom položaju!

No Comments on Radnici BHRT-a se nalaze u teškom materijalnom položaju!

Predsjedavajući Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Jasmin Imamović i članovi Komisije Jasmin Emrić i Milan Dunović razgovarali su s rukovodstvom Samostalnog sindikata radnika BHRT-a o situaciji i položaju radnika u tom javnom medijskom servisu BiH.

Članovi rukovodstva Samostalnog sindikata radnika BHRT-a upoznali su članove Komisije da se radnici nalaze u teškom materijalnom položaju i da žive i rade na ivici egzistencije, budući da, kako su rekli, više od 60 odsto radnika BHRT-a prima platu nižu od 800 KM.

Takođe su upozorili i na probleme neisplaćivanja doprinosa na plate, na loše uslove rada, kao i na problem odlaska stručnog i kvalitetnog kadra.

Rukovodstvo Samostalnog sindikata radnika BHRT-a upozorilo je na činjenicu da se ne poštuju postojeći zakoni o javnom RTV servisu i javnom RTV sistemu BiH i naglasili da bi poštovanjem ovih zakona bio značajno popravljen težak položaj radnika BHRT-a.

Članovi Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma pružili su podršku radnicima i rukovodstvu Samostalnog sindikata radnika BHRT-a, te najavili da će probleme o kojima je razgovarano na sastanku iznijeti na prvoj narednoj sjednici Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma PSBiH – saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

About the author:

SAMOSTALNI SINDIKAT RADNIKA U BHRT-u

Bulevar Meše Selimovića 12.
71 000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
+387 33 408 008
info@bhrt-sindikat.ba

Back to Top