Komisija za saobraćaj i komunikacije traži hitno rješenje za isplatu plata radnicima BHRT-a

Komisija za saobraćaj i komunikacije traži hitno rješenje za isplatu plata radnicima BHRT-a

Komisija za saobraćaj i komunikacije traži hitno rješenje za isplatu plata radnicima BHRT-a

No Comments on Komisija za saobraćaj i komunikacije traži hitno rješenje za isplatu plata radnicima BHRT-a
Komisija za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine traži od ministra komunikacija i transporta Bosne i Hercegovine da, zajedno sa nadležnim ministarstvima i drugim institucijama, prije trajnog i definitivnog sistemskog rješenja teške finansijske situacije u BHRT-u, pronađe rješenje za hitnu isplatu plata radnicima BHRT-a, jedan je od zaključaka 18. sjednice Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.
U razgovoru sa rukovodstvom Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u članovi, Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine još jednom su se uvjerili u nepodnošljivo tešku situaciju radnika BHRT-a koji ne primaju platu za svoj rad.
BHRT je na izdisaju, radnici su očajni, gladni i ljuti jer se svi koji mogu pomoći zaklinju u opstojnost Javnog servisa ali ništa ne čine da se konkretno pomogne uposlenicima koji su žrtve, kolateralna šteta raznoraznih interesa, političkih ,sitnosopstvničkih  i raznih drugih. 750 radnika i njihovih porodica su posljednju plaću primili 8.aprila a za 60 posto njih plaća ispod 800 KM je nedovoljna za život.
SSR u BHRT-u, od Komisije je tražio konkretne mjere kako bi profunkcionirao Javni servis i bile isplaćene plaće radnicima.

About the author:

SAMOSTALNI SINDIKAT RADNIKA U BHRT-u

Bulevar Meše Selimovića 12.
71 000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
+387 33 408 008
info@bhrt-sindikat.ba

Back to Top