Muzički studio Esad Arnautalić

Comments Off on Muzički studio Esad Arnautalić

Na inicijativu Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u, studio Muzičke produkcije MGKS se od danas zove Muzički studio Esad Arnautalić.

Esad Arnautalić bio je dugogodišnji muzički urednik na nekadašnjem Radio Sarajevu, a među najveća dostignuća njegove bogate karijere spada formiranje Muzičke produkcije Radio Sarajeva 1962. godine. Takođe, bio je i tvorac festivala “Vaš šlager sezone” i“Malog šlagera”.

Pisao je i muziku za pozorište, film i televizijske serije, među kojima su najpoznatije teme za igrane filmove “Miris dunja”, “Ovo malo duše”, “Azra” i “Savršeni krug”.

Arnautalić je rođen 1939. godine u Sarajevu, a preminuo je početkom decembra 2016. godine.