Svjetski dan slobode medija

Comments Off on Svjetski dan slobode medija

Povodom Svjetskog dana slobode medija, Samostalni sindikat radnika u BHRT-u svim kolegicama i kolegama, radnicima medijskih kuća u privatnom i javnom sektoru u Bosni i Hercegovini upućuje čestitke i izražava iskreno poštovanje njihovim nastojanjima da profesionalizam uvijek nadvlada poslušnost.

Ovom prilikom posebno ukazujemo na težak položaj državnog servisa  u Bosni i Hercegovini, čija se misija izgradnje nezavisnog, profesionalnog i objektivnog servisa u službi građana, gotovo svakodnevnim opstrukcijama i nasrtajima iz različitih centara moći, pokušava urušiti finansijska stabilnost kako bi se u programu BHRT-a nametnuo podanički mentalitet i profesionalni autizam.

Napominjemo da nikada nije proveden Zakon o Sistemu javnog emitiranja Bosne i Hercegovine, što ima za posljedicu težak materijalni i socijalni položaj uposlenika BHRT-a, čija se prava na različite načine nastoje dodatno umanjiti.

Želimo stabilan i nezavisan javni servis za sve građane BiH.