Održan sastanak SSRuBHRT-u sa rukovodstvom Demokratske fronte

Comments Off on Održan sastanak SSRuBHRT-u sa rukovodstvom Demokratske fronte

Samostalni sindikat radnika u BHRT-u je u sklopu svojih aktivnosti na rješenju problema opstanka BHRT-a, još jednom zatražio sastanak sa predsjednicima svih relevantnih političkih partija u BiH.

Zbog toga, danas su predsjednik Demokratske fronte Željko Komić i generalni sekretar stranke Zlatko Miletić održali sastanak  sa rukovodstvom Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u.

Rukovodstvo sindikata državnog Javnog RTV servisa upoznalo je vodeće ljude DF-a sa ključnim problemima sa kojima se ova medijska kuća susreće.

DF pruža snažnu podršku BHRT-u kao medijskoj kući, kao i radnicima javnog servisa u njihovoj borbi za svoja prava. Poslanici DF-a u državnom i federalnom Parlamentu uradiće sve što je u njihovoj moći da se problemi u ovoj medijskoj kući počnemou rješavati, kako bi bila postignuta finansijska stabilnost i nezavisnost državnog Javnog RTV servisa, a samim tim i nastavak proizvodnje profesionalnog programa.

Rukovodstvo DF-a izrazilo je spremnost na svaku saradnju sa Samostalnim sindikatom radnika u BHRT-u i u budućnosti.

Samostalni sindikat radnika u BHRT-u će se odazvati pozivu svih onih koji smatraju da je BiH potreban jak i stabilan javni servis.