Prašović-Gadžo: Hitno pronaći način stabilnog funkcioniranja BHRT-a

No Comments on Prašović-Gadžo: Hitno pronaći način stabilnog funkcioniranja BHRT-a

Zastupnica Saveza za bolju budućnost u Predstavničkom domu Federalnog parlamenta Sanela Prašović-Gadžo održala je danas sastanak sa predstavnicima Sindikata BHRT-a. Razgovarali su o važnosti deblokade računa BHRT-a, kao i o tome da se mora pronaći način stabilnog funkcioniranja ovog Javnog servisa.

“Zamolila sam JP Elektroprivredu BiH da, ukoliko imaju dio prikupljene RTV takse, da hitno to uplate kako bi BHRT mogao u narednim danima prikupiti novac za isplatu plata”, rekla je Prašović-Gadžo.

Kako je istakla, zastupnici u Parlamentu FBiH traže način kako da pomognu da se BHRT finansijski stabilizira.
“Danas sam informirana i da postoji 15,8 mil. KM od naplaćene RTV takse u Federaciji BiH a koja ne pripada FTV-u, te ćemo u narednim danima razmotriti zakonske mogućnosti da se tim novcem plati porezni dug BHRT. Cilj je sačuvati i BHRT kao i pomoći RTV FBiH da posluju zakonito”, izjavila je Prašović-Gadžo nakon sastanka sa predstavnicima Sindikata BHRT-a.