No Comments on Zahtjev za hitno rješavanje finansiranje BHRT-a i egzistencijalnih pitanja radnika

Samostalni sindikat radnika u BHRT-u zahtjeva od menadžmenta i svih odgovornih,  da se HITNO  iznađe rješenje koje će radnicima BHRT-a omogućiti plate od kojih će moći preživjeti, iznos toplog obroka za koji će radnici moći normalno jesti, redovnu uplatu doprinosa i poboljšanje uslova rada.

Samostalni sindikat radnika u BHRT-u će pratiti sve aktivnosti koje se vode oko rješenja stabilnog finansiranja Javnog servisa BiH i poboljšanja katastrofalne finansijske situacije u kojoj se nalaze radnici i od rješenja će zavisiti i daljnji potezi sindikata.

Napominjemo još jednom da su radnici BHRT-a na rubu egzistencije (većina plata ispod 800 KM, topli obrok 7 KM, neuplaćeni doprinosi…)  i da su uslovi rada loši (oprema stara 40 godina).

Nadamo se ipak, da će doći do rješenja koje će dovesti do poboljšanja gore navedene loše finansijske situacije i uslova rada radnika BHRT-a, te da ćemo zajedničkim naporima uspjeti sačuvati državni javni RTV servis – BHRT koji je i jedan od ključnih prioriteta za ulazak Bosne i Hercegovine u Evropsku Uniju.