Posjeta šefa Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini i specijalnog predstavnika EU u Bosni i Hercegovini ambasadora Johanna Sattlera pogonima Javnog RTV servisa BIH

Posjeta šefa  Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini i specijalnog  predstavnika EU  u Bosni i Hercegovini ambasadora Johanna Sattlera pogonima Javnog RTV servisa BIH

Posjeta šefa Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini i specijalnog predstavnika EU u Bosni i Hercegovini ambasadora Johanna Sattlera pogonima Javnog RTV servisa BIH

No Comments on Posjeta šefa Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini i specijalnog predstavnika EU u Bosni i Hercegovini ambasadora Johanna Sattlera pogonima Javnog RTV servisa BIH

Rukovodstvo Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u  organiziralo je posjetu ambasadora  Johanna  Sattlera  pogonima BHRT-a  koji su stari i više od 40 godina.

Ambasadora  Sattlera  smo upoznali sa teškim uvjetima u kojima rade uposlenici državnog Javnog servisa, posebno u energetskim postrojenjima, trafo stanici, kotlovnici, voznom parku i terminalu kao i sa niskim plaćama od 600 do 800 KM za koje radi oko 60 posto uposlenika.

Ambasador Sattler je zahvalio na prilici da se upozna sa situacijom sa kojom se suaočava BHRT i naglasio da je pozitivno što su i pored teške situacije, javni servisi zadržali povjerenje građana.

Javni servis BiH od 2015.godine jedan je od 14 ključnih prioriteta za ulazak u Evropsku uniju i javni emiteri imaju ključnu ulogu za demokratiju, rekao je između ostalog ambasador Sattler  i naglasio da  će Evropska unija i dalje biti podrška u rješavanju problema sa kojima se suočava Javni servis, posebno  kada je u pitanju finansijska stabilnost i održivost i poboljšanje standarda uposlenika Javnog RTV servisa BiH.

Važno je sačuvati objektivnost i nepristrasnost, što je i zadatak državnog javnog emitera i kako je naglasio šef   Delegacije EU u našoj zemlji, opstanak takvog Javnog servisa kao jednog od stubova bh. društva ne smije doći u pitanje.

Sindikati su ti koji treba da  imaju energiju i da pokreću akcije za dobrobit radnika, rekao je ambasador Sattler  i poručio da će Samostalni sindikat radnika u BHRT-u uvijek imati podršku i pomoć Delegacije EU u Bosni i Hercegovini.

 

 Samostalni sindikat radnika u BHRT-u

About the author:

SAMOSTALNI SINDIKAT RADNIKA U BHRT-u

Bulevar Meše Selimovića 12.
71 000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
+387 33 408 008
info@bhrt-sindikat.ba

Back to Top