Reprezentativni SSR u BHRT-u poslao zahvalnicu Maji Sever

Reprezentativni SSR u BHRT-u poslao zahvalnicu  Maji Sever

Reprezentativni SSR u BHRT-u poslao zahvalnicu Maji Sever

No Comments on Reprezentativni SSR u BHRT-u poslao zahvalnicu Maji Sever

Naša Neda Tadić je od 23.9.do 26.9.2024.g učestvovala na radionici Kolektivno pregovaranje u teškim vremenima koje je održano u Istanbulu u organizaciji European Federation of Journalists – EFJ

Jedan od panela bio je i “Povratak u budućnost novinarskih sindikata” na kojem je bilo riječi između ostalog i o uobičajenom problemu za većinu sindikata a to je kako privući mlade da se priključe kolektivnim akcijama? Šta mladi žele od sindikata i kako ih angažirati unutar sindikalnih struktura. Tu smo da slušamo i prihvaćamo,poručili su iz Evropske federacije novinara a i mi se pridružujemo pozivu mladima da se priključe i daju svoj doprinos sindikalnoj borbi.

Tom prilikom Neda je uručila Zahvalnicu koju smo kao reprezentativni SSR u BHRT-u poslali našoj Maji Sever koja nas je posjetila i puno nam pomogla kada smo bili u krizi bez načina prikupljanja pretplate i kada su nam bila upitna primanja i opstanak Javnog servisa BIH. To je mala gesta za Maju koja je kao predsjednica Udruženja novinara Hrvatske i Evropske federacije novinara i za nas učinila mnogo jer se uključila u našu borbu i o svemu upoznala i sve evropske ali i svjetske novinarske Udruge i relevantne institucije.

Evo šta je Maja sever napisala nakon što je dobila našu zahvalnicu:

“Na konferenciji #StandUpForJuurnalizm #SUJ European Federation of Journalists – EFJ u Istanbulu Neda iz torbe vadi fascikl i “Zahvalnicu za podršku u sindikalnoj borbi za prava uposlenika BHTR-a” i kaže da mi svi šalju puno pozdrava. Baš me dirnulo, obećajem da ću uskoro opet doći jer dijelimo istu ljubav za ovaj posao i istu borbu.

I nekako mi je ova zahvalnica kao potvrda da ima smisla, da ovo o cemu razgovaramo u Istanbulu, rad i aktivnosti EFJ-a – o kolektivnim akcijama, važnosti sindikata i ujedinjenih radnika, pregovorima i akcijama, potvrda treba primjeniti i nastaviti borbu. Ova zahvalnica mi je kao neka potvrda, kao “sjedi, evo ti plus” i idemo dalje.

Hvala Merima Kurtović Pašalić, baš mi je drago i važno.”