Saopštenje povodom neprodužavanja ugovora određenom broju radnika BHRT-a

Saopštenje  povodom neprodužavanja ugovora određenom broju radnika BHRT-a

Saopštenje povodom neprodužavanja ugovora određenom broju radnika BHRT-a

No Comments on Saopštenje povodom neprodužavanja ugovora određenom broju radnika BHRT-a

31.08.2015. godine je održana 8. sjednica Upravnog odbora Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u, kojoj je prisustvovao i generalni direktor BHRT-a, gospodin Belmin Karamehmedović, a povodom neprodužavanja ugovora određenom broju radnika koji su bili uposleni na određeno vrijeme i na ugovor o djelu.

UO Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u još jednom je zahtijevao da se ponovno preispita angažovanost svih ljudi koji su neophodni za obavljanje osnovne funkcije rada BHRT-a.

Generalni direktor nas je uvjerio da će određenom broju kolega biti produžen angažman u BHRT-u, a prema njegovim riječima, radi se o oko 50% od ukupnog broja angažovanih honorarnih i radnika na određeno vrijeme.

U slučaju poboljšanja finansijske situacije, (iznalaženju trajnog rješenja uspostave sistema naplate RTV takse u Javnom RTV sistemu BiH), generalni direktor je obećao da će kolege kojima sada ne budu produženi ugovori biti prve osobe koje će biti angažovane na BHRT-u.
Upravni odbor Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u će i dalje pratiti razvoj situacije po ovom pitanju, jer još uvijek nisu poznata imena svih kolega sa kojima nije produžena saradnja.

About the author:

SAMOSTALNI SINDIKAT RADNIKA U BHRT-u

Bulevar Meše Selimovića 12.
71 000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
+387 33 408 008
info@bhrt-sindikat.ba

Back to Top