Saopštenje Upravnog Odbora Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u

Saopštenje Upravnog Odbora Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u

Saopštenje Upravnog Odbora Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u

No Comments on Saopštenje Upravnog Odbora Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u

Upravni Odbor Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u je na 9. sjednici koja je održana 28.09. 2015.godine analizirao aktuelnu situaciju u BHRT-u kao i niz bitnih pitanja za radno-pravni položaj uposlenika BHRT-a i donio sljedeće zaključke:

Izražavamo zabrinutost zbog jako loše finansijske situacije BHRT-a, te odbacujemo i ne prihvatamo ni nagovještaje UO BHRT-a o mogućem smanjenju plaća za radnike BHRT-a, jer smatramo da radnici ne snose odgovornost za situaciju u kojoj se firma nalazi.                   Sindikat će i dalje pratiti razvoj situacije u BHRT-u te djelovati u skladu sa zakonom.

Sindikat podržava napore Poslovodstva BHRT-a o pronalaženju trajnog rješenje uspostave sistema naplate RTV takse u Javnom RTV sistemu BiH.

Još jednom apelujemo na Vijeće ministara kao i Parlamentarnu skupštinu BiH da pronađu dovoljno političke volje i zajedno postignu dogovor u provođenju Zakona o javnom RTV sistemu i rješavanju problema prikupljanja RTV takse, kao i završetku procesa digitalizacije, omogućavajući time odgovarajuću unutarnju reorganizaciju i na adekvatan način rješavanje svih pitanja iz radnog odnosa radnika BHRT-a.

Zbog jako loše finansijske situacije u našoj kući, UO Sindikata smatra da je odlazak predstavnika BiH na Eurosong 2016, ukoliko bi bio finansiran iz sredstava BHRT-a, u ovom trenutku nepotreban.

 

 

 

 

About the author:

SAMOSTALNI SINDIKAT RADNIKA U BHRT-u

Bulevar Meše Selimovića 12.
71 000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
+387 33 408 008
info@bhrt-sindikat.ba

Back to Top