Reakcija povodom najavljene reforme zdravstvenog sistema u KS

Reakcija povodom najavljene reforme zdravstvenog sistema u KS

Reakcija povodom najavljene reforme zdravstvenog sistema u KS

No Comments on Reakcija povodom najavljene reforme zdravstvenog sistema u KS

Povodom najavljene reforme zdravstvenog sistema u KS, kao i javne rasprave o tome, koja je trenutno u toku, Samostalni sindikat radnika u BHRT-u je uputio reakciju i mišljenje Premijeru KS g-dinu.Elmedinu Konakoviću, Ministrici zdravlja KS g-đi Zilhi Ademaj, Generalnom direktoru BHRT-a g-dinu Belminu Karamehmedoviću.

Radnici BHRT-a trenutno koriste primarnu zdravstvenu zaštitu kroz usluge ambulante u RTV domu koja pripada Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika u saobraćaju koji se, prema informacijama iz medija, prestaje finansirati iz sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja 01.01.2017.godine.

Zbog izuzetno teškog, specifičnog ali i stresnog posla (pogotovo u današnjim, već poznatim okolnostima) radnika BHRT-a, SSRuBHRT-u je istakao neophodnost rada ambulante u RTV Domu koja je u proteklom periodu pravovremenom intervencijom medicinskog osoblja spasila naše kolege težih posljedica po njihovo zdravlje, a nebrojeno puta su njihove intervencije značile razliku između smrti i života radnika JS.

Samostalni sindikat radnika u BHRT-u će u narednom periodu pratiti najavljene reforme zdravstvenog sistema u KS i status ambulante u RTV Domu.

About the author:

SAMOSTALNI SINDIKAT RADNIKA U BHRT-u

Bulevar Meše Selimovića 12.
71 000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
+387 33 408 008
info@bhrt-sindikat.ba

Back to Top