Isplatite radnicima plaće, topli obrok i naknadu za prevoz!

No Comments on Isplatite radnicima plaće, topli obrok i naknadu za prevoz!

Samostalni sindikat radnika u BHRT-u zahtjeva od menadžmenta BHRT-a isplatu plate, toplog obroka i naknade za prijevoz do kraja ovog mjeseca.

Upravni odbor SSR u BHRT-u, ponovo, po ko zna koji put, upozorava sve nadležne na više nego katastrofalnu finansijsku situaciju u BHRT-u i zahtjeva od Poslovodnog odbora BHRT-a da ispuni ono što su napisali u obavještenju uposlenicima BHRT-a, od dana 14.08. 2017. da će isplate naknada radnicima biti prioritet, jer u mjesecu septembru radnici nisu dobili ni marku, što smatramo krajnje bezobzirnim činom Poslovodnog odbora.

Također napominjemo da do dana 26.09. 2017. godine radnicima nisu isplaćene dvije plate za 07/17 i 08/17, dva topla obroka za 07/17 i 08/17 i naknada za prevoz za 09/17, zbog čega se radnici trenutno nalaze u gotovo bezizlaznoj finansijskoj situaciji, a prehraniti sebe i svoju porodicu, platiti račune, školovati djecu od vazduha je nemoguće.

SSR u BHRT-u nikada nije, niti će pristati na bilo kakvo umanjenje plata, umanjenje broja radnika i slične poteze usmjerene protiv radnika BHRT-a.

Ovaj sindikat je od svog osnivanja (09.12. 2014.), registracije sindikata (26.02. 2015.), kao i od dobijanja reprezentativnosti od strane Vijeća ministara BiH (01.08. 2016.) sve svoje aktivnosti usmjerio u pravcu poboljšanja finansijske situacije u BHRT-u, a samim tim i radnika BHRT-a, u skladu sa zakonom i svojim mogućnostima.

Organizovanje protesta, aktivno učešće na svim seminarima i konferencijama u vezi sa BHRT-om i Javnim servisima i iznošenje konkretnih mjera i poteza za izlazak iz krize, pokretanje kampanje za naplatu RTV takse i informisanje javnosti o stanju u BHRT-u, razgovori sa svim zainteresovanim političkim partijama i liderima u cilju pronalaska rješenja za tešku finansijsku situaciju, pregovori sa menadžmentom, konsultacije i saradnja sa Savezom samostalnih sindikata BiH, samo su neke od poduzetih aktivnosti.

Samostalni sindikat radnika u BHRT-u će i dalje, kao i do sada štiti i boriti se za prava radnika BHRT-a, svim raspoloživim zakonskim sredstvima.