Održan sastanak Podružnice Upravljanje imovinom i investicijama

No Comments on Održan sastanak Podružnice Upravljanje imovinom i investicijama

Podružnica Upravljanje imovinom i investicije Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u je dana 23.11.2017 godine održala sastanak svojih članova, a tema ovog sastanka bila je: AKTUELNA SITUACIJA U BHRT-u. Ovom sastanku je prisustvovao i generalni direktor BHRT-a, gospodin Belmin Karamehmedović.

Generalni direktor je prisutne upoznao sa dosadašnjim,  kao i planiranim aktivnostima menadžmenta u cilju rješavanja teške finansijske situacije i opstanka BHRT-a, radu na reorganizaciji BHRT-a, te isplati zaostalih i tekućih primanja i obaveza prema radnicima. Također je istaknut i problem dugovanja entitetskih javnih servisa prema BHRT-u.

Nakon uvodnog izlaganja, generalni direktor je odgovorio i na sva pitanja postavljena od  strane uposlenika, a vezana za aktuelnu situaciju u BHRT-u.