SARAJEVO / 27.11.2017.

No Comments on SARAJEVO / 27.11.2017.

Podružnica PEP-a Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u, održala je sastanak svojih članova sa temom Aktuelna situacija u BHRT-u, a kojem su prisustvovali generalni direktor BHRT-a g-din Belmin Karamehmedović i predsjednik Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u g-din Damir Smital.

U uvodnom obraćanju generalni direktor BHRT-a prisutne je upoznao sa dosadašnjim, kao i planiranim aktivnostima menadžmenta BHRT-a u prevazilaženju teške finansijske situacije, kao i o planu isplate zaostalih primanja i obaveza prema radnicima. Također je istakao i rad na reorganizaciji BHRT-a i probleme oko dugovanja entitetskih javnih servisa.

Generalni direktor BHRT-a je odgovorio i na veliki broj pitanja članova sindikata, a koja su bila vezana za aktuelnu situaciju u BHRT-u i predstojeću reorganizaciju i sistematizaciju u našoj kući.