web analytics

Sarajevo / 28. 11. 2017.

Sarajevo / 28. 11. 2017.

Sarajevo / 28. 11. 2017.

No Comments on Sarajevo / 28. 11. 2017.

Članovi sindikata iz Podružnica BHT1, BH Radija 1 i MP održali su sastanak s generalnim direktorom, vezano za aktuelnu situaciju u BHRT-u. Nakon što je u uvodnom izlaganju, obrazložio najvažnije poteze menadžmenta u posljednjih nekoliko mjeseci, generalni direktor je odgovarao na brojna pitanja uposlenika. Osim tema isplate plaća i zaostalih dugovanja, rtv takse, odnosa sa entitenskim emiterima, posebno su izdvojeni i apostrofirani problemi produkcije i (ne)razvoja u toj oblasti, te evidentan gubitak dosad jedine komparativne programske prednosti BHT1 u odnosu  na druge televizije – a to je sportski program, posebno pratenje i prijenosi reprezentativnih selekcija BIH. Bez obzira na tešku financijsku situaciju, članovi sindikata – uposlenici sportskog programa, traže i od menadžmenta i od rukovodstva sindikata da ove dvije teme budu prioritet i da se rješevaju po svaku cijenu. U suprotnom, postojanje javnog servisa gubi svoj smisao.

Inače, sastanku je osim članova sindikata  iz sportskog programa prisustvovao zanemarivo mali broj članova sindikata iz ostalih dijelova BHT1, što je porazan podatak.

Podijeli:

About the author:

SAMOSTALNI SINDIKAT RADNIKA U BHRT-u

Bulevar Meše Selimovića 12.
71 000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
+387 33 408 008
info@bhrt-sindikat.ba

Back to Top

shop giày nữthời trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautifulgiay the thao nugiay luoi nutạp chí phụ nữhardware resourcesshop giày lườithời trang nam hàn quốcgiày hàn quốcgiày nam 2015shop giày onlineáo sơ mi hàn quốcf5 fashionshop thời trang nam nữdiễn đàn người tiêu dùngdiễn đàn thời trang