Sarajevo / 28. 11. 2017.

No Comments on Sarajevo / 28. 11. 2017.

Članovi sindikata iz Podružnica BHT1, BH Radija 1 i MP održali su sastanak s generalnim direktorom, vezano za aktuelnu situaciju u BHRT-u. Nakon što je u uvodnom izlaganju, obrazložio najvažnije poteze menadžmenta u posljednjih nekoliko mjeseci, generalni direktor je odgovarao na brojna pitanja uposlenika. Osim tema isplate plaća i zaostalih dugovanja, rtv takse, odnosa sa entitenskim emiterima, posebno su izdvojeni i apostrofirani problemi produkcije i (ne)razvoja u toj oblasti, te evidentan gubitak dosad jedine komparativne programske prednosti BHT1 u odnosu  na druge televizije – a to je sportski program, posebno pratenje i prijenosi reprezentativnih selekcija BIH. Bez obzira na tešku financijsku situaciju, članovi sindikata – uposlenici sportskog programa, traže i od menadžmenta i od rukovodstva sindikata da ove dvije teme budu prioritet i da se rješevaju po svaku cijenu. U suprotnom, postojanje javnog servisa gubi svoj smisao.

Inače, sastanku je osim članova sindikata  iz sportskog programa prisustvovao zanemarivo mali broj članova sindikata iz ostalih dijelova BHT1, što je porazan podatak.