web analytics

AMBULANTA U RTV DOMU

AMBULANTA U RTV DOMU

AMBULANTA U RTV DOMU

No Comments on AMBULANTA U RTV DOMU

Samostalni sindikat radnika u BHRT-u i Samostalni sindikat uposlenika RTVFBIH su uputili zajednički dopis premijeru KS i ministrici zdravlja KS u vezi ambulante u RTV Domu koja prema Zakonu o zdravstvenoj zaštiti ne može vršiti usluge porodične medicine. U dopisu je izmedju ostalog navedeno da je ambulanta u RTV domu neophodna  zbog izuzetno teškog i specifičnog posla uposlenika oba javna servisa Te činjenice su oduvijek bili svjesni i rukovodioci RTV doma, a i nadležni iz zdravstvenog sektora, zbog čega je ambulanta i postojala još od 1982.godine.

Sindikati u RTV Domu su uvijek u svom radu pozivali na poštivanje zakona u BiH, te smatramo da se može naći rješenje za nastavak rada ambulante u skladu sa Zakonom o zdravstvenoj zaštiti KS. Naš prijedlog bi bio da ambulanta u RTV domu nastavi svoj rad, ali sada u sklopu neke od zdravstvenih ustanova koje u skladu sa zakonom mogu vršiti usluge porodične medicine.

U slučaju ukidanja ambulante, Reprezentativni sindikati u BHRT-u i RTVFBIH, će koristiti sva svoja zakonom dozvoljena sredstva, uključujući i proteste, kako bi iskazao nezadovoljstvo radnika ovakvim pogrešnim potezom.

About the author:

SAMOSTALNI SINDIKAT RADNIKA U BHRT-u

Bulevar Meše Selimovića 12.
71 000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
+387 33 408 008
info@bhrt-sindikat.ba

Back to Top

shop giày nữthời trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thongiay cao gotgiay nu 2015mau biet thu deptoc dephouse beautifulgiay the thao nugiay luoi nutạp chí phụ nữhardware resourcesshop giày lườithời trang nam hàn quốcgiày hàn quốcgiày nam 2015shop giày onlineáo sơ mi hàn quốcf5 fashionshop thời trang nam nữdiễn đàn người tiêu dùngdiễn đàn thời trang