Prvomajska poruka Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u

Prvomajska poruka Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u

Prvomajska poruka Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u

No Comments on Prvomajska poruka Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u

Samostalni sindikat radnika u BHRT-u povodom Prvog maja, Međunarodnog praznika rada, čestita praznik rada, prije svega  svim radnicima koji  i danas rade, posebno našim članovima, kolegama koji od releja na planinama do studija i režija, za miksetama , kamerama i mikrofonima, reporterima na terenu, tehničara u pogonima energetike i danas rade, te tehničarima i inženjerima koji osiguravaju da radio-televizijski signal stigne do svakog domaćinstva, bez obzira da li plaća pretplatu ili ne… Rade tako uposlenici  Javnog RTV servisa  Bosne i Hercegovine  24 sata, za sve  građane,  narode , ostale , baš za sve   u Bosni i Hercegovini.   U teškim uvjetima,  sa zastarjelom opremom i do 40 godina, ali sa jako niskim primanjima za današnje uvjete, najnižim toplim obrokom u državi!! Uprkos rastućoj  inflaciji,  naše plaće, naknade i primanja ne prate rast potrošačkih cijena. Istovremeno, mi koji  smo u današnje vrijeme itekako  potplaćeni,  većina našeg članstva , jer ima i onih koji su preplaćeni za ono što rade, svakodnevno, profesionalno,  poštujući sve novinarske , etičke standarde  izvještavamo  o svemu što se događa u zemlji i svijetu.

Međutim i naše strpljenje ima kraj, stoga poručujemo , prije svega  predstavnicima Menadžmenta da rade svoj posao i osiguraju plaće i naknade dostojne čovjeka  za sve uposlenike koji su potplaćeni,  ali i predstavnicima  novoformiranih  vlasti da imaju na umu rješavanje višegodišnjeg  otvorenog pitanja,  opstojnosti   i  finansijske  održivosti  Javnog  Radiotelevizijskog sistema, koji je podsjećamo, jedan od uvjeta na evropskom putu naše zemlje. Gospodo, mi “kotačići” , koji proizvode program  svoj posao radimo i zarađujemo svoje plaće koje nisu dovoljne za  preživljavanje od prvog do prvog.

Stoga vas pozivamo na odgovornost,  da i vi počnete zarađivati svoje plaće koje su i po deset  puta veće od najnižih plaća  na BHRT-u. Poštujte dostojanstvo svakog radnika, unaprijedite uvjete rada i poboljšajte životni standard  svojih uposlenika.

Samostalni sindikat radnika u BHRT-u pruža punu podršku svim kolegama  koji će danas protestima obilježiti  Međunarodni praznik rada jer   ovo je dan kada treba,  da se uputi jasan  protest i digne glas za zajedništvo  i  solidarnost Sindikata.

Podrška i slobodomislećim radnicima Francuske, Velike Britanije, Španije,  Njemačke koji zbog rasta cijena osnovnih životnih namirnica protestuju već nekoliko mjeseci,  a nama je izgleda dobro, jer tek rijetki protestiraju, ostali  i posljednju crkavicu  potroše na roštiljanje…

Za bolji položaj radnika u našoj zemlji, uz poruku u zajedništvu je snaga!

 

 

 

About the author:

SAMOSTALNI SINDIKAT RADNIKA U BHRT-u

Bulevar Meše Selimovića 12.
71 000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
+387 33 408 008
info@bhrt-sindikat.ba

Back to Top