SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

No Comments on SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

UO Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u smatra da je neusvajanje izmjena zakona o Javnom RTV Sistemu od strane Predstavničkog doma PS BiH sramotno.

Neusvajanje izmjena Zakona o Javnom RTV sistemu dovodi u pitanje opstojnost BHRT-a, kao i egzistenciju svih uposlenika i njihovih porodica.

Samostalni Sindikat radnika u BHRT-u, kao većinski sindikat, iako je već mjesecima u više navrata upozoravao na stanje i probleme u BHRT-u,  još jednom od zastupnika u PD PS BiH zahtijeva da na svojoj slijedećoj sjednici, koja će se održati 01.08.2016.godine, PO HITNOJ PROCEDURI usvoji izmjene zakona na način da se naplata takse vrši preko računa za električnu energiju, kako je i bilo predviđeno izmjenama zakona.

Radnici BHRT-a nisu i ne žele da budu taoci u „igrama“ političkih partija u BiH, jer Javni servis BiH ne pripada političkim partijama niti poslanicima u PS BiH, nego svim građanima BiH koji su i njih izabrali.

UO Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u također od Upravnog odbora BHRT-a traži da, u skladu sa svojim dužnostima, obezbijedi i u narednom periodu redovnu isplatu plata i naknada radnicima BHRT-a, koji, i u ovako teškim uslovima, pošteno zarađuju svoju platu.

SAMOSTALNI SINDIKAT RADNIKA U BHRT-u

 

 

 

SAMOSTALNI SINDIKAT RADNIKA U BHRT-u

About the author:

SAMOSTALNI SINDIKAT RADNIKA U BHRT-u

Bulevar Meše Selimovića 12.
71 000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
+387 33 408 008
info@bhrt-sindikat.ba

Back to Top